2nd Generation (GE 08-13) 2nd Generation specific talk and questions here.

Failed Mirror Switch Assembly

  #1  
Old 12-04-2018, 01:01 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2018
Location: NorthEast
Posts: 100
Failed Mirror Switch Assembly

Hello,

The mirror switch assembly on a 2009 Honda Fit(base model) seems to have failed....
Neither mirror works in any direction from the adjuster pad.......
The switch assembly is located on the dashboard......

Is there any troubleshooting on this I should do? Is there a fuse? if so, where? Etc. Etc......

Any suggestions regarding remedying this situation would be greatly appreciated....
I have not purchased a new switch yet. So, even best place to purchase parts would be great...(if in fact it is the switch --- Are these prone to failure?????)
Thanks, Just



 
  #2  
Old 12-06-2018, 04:41 AM
Black3sr's Avatar
Member
5 Year Member
iTrader: (3)
Join Date: Jul 2009
Location: Kitchener,Ont Canada
Posts: 4,161
Check the fuse first. The fuse panel is behind left lower dash panel. It is No. 10 (7.5 A) fuse.

Now may sound stupid but you do have the ignition on when trying to adjust?
 
  #3  
Old 12-06-2018, 08:21 AM
spike55_bmw's Avatar
Member
5 Year Member
Join Date: Mar 2011
Location: Harrisburg, PA
Posts: 642
I agree with Black3sr. Check out the easy stuff first like a blown fuse before buying anything other than a volt-ohmmeter. .
 
  #4  
Old 12-08-2018, 11:53 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2018
Location: NorthEast
Posts: 100
Yeah, I will check the fuse. #10 Thanks!

In any event, I am not that optimistic......

What does it take to get that switch assembly out of the dashboard?

Can anyone highlight what I am in for?

Thanks, J
 
  #5  
Old 12-09-2018, 11:31 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2018
Location: NorthEast
Posts: 100
AYE!

I figured I would let you know how this panned out.....
I pulled the lower skirt off under the dash to check for fuses.....
and I figured I would shine a light up in dash and see what the back of the switch looks like
WELL,,,, IT LOOKS UNPLUGGED!.....
I was like WHAT!..... could it be that easy!
So I plugged it in........ I seemed to be working fine after that......
I will try it again..... tomorrow.......... even though I have the mirrors adjusted nice nice now

Regards J
 
  #6  
Old 12-10-2018, 04:38 AM
Black3sr's Avatar
Member
5 Year Member
iTrader: (3)
Join Date: Jul 2009
Location: Kitchener,Ont Canada
Posts: 4,161
Whew. Nice!
 
  #7  
Old 12-10-2018, 01:17 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2018
Location: NorthEast
Posts: 100
Yeah, Glad I looked up in there........

And it is pretty vacant (empty real-estate) so I was able twist my head and neck with some good light up in there and see clearly.....
STRANGE though that it was disconnected... It clipped in fine when I plugged it in.. I heard it click in....
I just wonder (either someone was in their in the past) OR when the car was built (they didn't push it in enough to get it to CLICK)
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
devmail
For Sale / Want To Buy / Classified Ads for USED Fit Items
13
12-10-2016 12:14 PM
LVFit
3rd Generation (2015+)
3
09-18-2016 06:32 PM
2012FitFan
2nd Generation (GE 08-13)
33
11-26-2014 10:20 PM
estlin
Fit DIY: Repair & Maintenance
4
06-23-2010 12:07 PM
afedakendragon
Other Car Related Discussions
2
05-04-2005 04:44 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Failed Mirror Switch Assembly


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.