2nd Generation (GE 08-13) 2nd Generation specific talk and questions here.

VSA fault and power loss

  #21  
Old 10-22-2013, 08:31 PM
Member
5 Year Member
Join Date: Oct 2010
Location: Balkania
Posts: 39
Hi, can anyone suggest some easy troubleshooting tips? I have a 2009 Honda Jazz 1.4 EX, built in japan no mods. It has about 40,000 miles on the clock.

Recently the VSA check light and micro-dot display indicator came on while driving in dry, safe conditions on a straight road. There was no loss of power.

The indicators both stayed on until I restarted the engine a couple of minutes later. these incidents were a couple of days apart. I've been using the car for a few days now for short commutes without incident.

I suppose I am asking an impossible question in that ultimately I need to get the problem professionally diagnosed. But AFAIK the local dealer charges just to diagnose these problems and I don't trust them not to skin me for as many replacement parts as they think I'll pay for...the car is outwide warranty.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
x_25
2nd Generation (GE 08-13)
37
03-16-2019 05:09 AM
addison415
2nd Generation (GE 08-13)
8
03-29-2017 12:36 PM
2010FitSport
2nd Generation (GE 08-13)
27
03-07-2014 04:50 PM
larshnordli
1st Generation (GD 01-08)
10
10-23-2012 03:06 PM
kmschwem
2nd Generation (GE 08-13)
12
03-27-2009 08:17 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: VSA fault and power loss


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.