2nd Generation (GE 08-13) 2nd Generation specific talk and questions here.

fuse box

  #1  
Old 08-09-2011, 02:43 PM
New Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2011
Location: Puerto Rico
Posts: 3
fuse box

Hey!..... I was changing the light bulb of the hood of my car and suddenly it did a little spark so i didn't do anything and i left it like that ... then wen i turn the ignition on i realized that the radio doesn't work..... after that the car WITHOUT THE KEYS neither the lights and the lock work !!! somebody told me that it was a problem with the fuses so i check all the fuses under the steering wheel and all of them seemed to work correctly so I asked again to the mechanic and he said that probably it was a problem with he accessories fuse .... could anybody help me!
 
  #2  
Old 08-09-2011, 05:41 PM
Member
5 Year Member
Join Date: Sep 2009
Location: USA
Posts: 697
Look at under dash fuse box. I think either fuse #2 or #3. It happened to me before. Don't worry.
 
  #3  
Old 08-09-2011, 07:58 PM
New Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2011
Location: Puerto Rico
Posts: 3
sorry I made a mistake writing..... i was referring to light bulb inside the the car the one that is on top of the room
 
  #4  
Old 08-10-2011, 05:52 AM
Black3sr's Avatar
Member
5 Year Member
iTrader: (3)
Join Date: Jul 2009
Location: Kitchener,Ont Canada
Posts: 4,166
It is the 10 AMP fuse under the top left orange thing. Trust me I have blown that one with the same problems you are having.

To the right of the 2 red 10 amps ones at the bottom right is the fuse puller.

Name:  001.jpg
Views: 3202
Size:  47.8 KB
 
  #5  
Old 09-23-2011, 08:06 PM
Member
5 Year Member
iTrader: (1)
Join Date: Feb 2009
Location: Clearwater, FL
Posts: 811
my fuse box looks totally different than that, but i'm having the same issues. it's pretty annoying not having a radio or keyless entry/power locks.

any ideas? i checked a bunch of fuses, but they all seem to be fine.
 
  #6  
Old 09-23-2011, 08:17 PM
Subie's Avatar
Member
5 Year Member
Join Date: Sep 2010
Location: CA, USA
Posts: 2,334
Originally Posted by Gabybeba View Post
sorry I made a mistake writing..... i was referring to light bulb inside the the car the one that is on top of the room
It's called the "dome" light. And you definitely have blown a fuse.

Originally Posted by jnesselroad View Post
my fuse box looks totally different than that, but i'm having the same issues. it's pretty annoying not having a radio or keyless entry/power locks.

any ideas? i checked a bunch of fuses, but they all seem to be fine.
Check out this thread, it might help:https://www.fitfreak.net/forums/1st-generation-gd-01-08/67547-battery-replaced-now-multiple-systems-have-failed.html#post1034438
 
  #7  
Old 09-23-2011, 08:26 PM
Member
5 Year Member
iTrader: (1)
Join Date: Feb 2009
Location: Clearwater, FL
Posts: 811
wow, that's dumb, or i'm dumb. on my fuse diagram that fuse is boxed in bolded and says "back-up", which i thought meant it's an extra fuse just in case something blows... duh!

all up and running. thanks man, that thread was perfect. +rep
 
  #8  
Old 09-23-2011, 08:31 PM
Subie's Avatar
Member
5 Year Member
Join Date: Sep 2010
Location: CA, USA
Posts: 2,334
Glad it worked out for you. We always learn somethin' new from each other... Nando, the OP brought it to light on the forum...
 
  #9  
Old 06-09-2013, 02:37 PM
whyzor's Avatar
Member
5 Year Member
Join Date: Feb 2009
Location: Minnesota, USA
Posts: 107
Google led me to this thread and wow, 'Backup' in the #1 slot on my 09 Fit is totally mislabeled, not to mention there's another one under that a few slots later labeld "backup lights". Anyway I had the same symptoms and this fuse was responsible for it, I think it's because it's one of the only ways the vehicle gets power when key & everything is off, so if you accidentally short somewhere this one gets blown.
 
  #10  
Old 06-10-2013, 11:38 AM
bpmallon's Avatar
Member
Join Date: May 2013
Location: Staten Island
Posts: 40
Literally the exact same thing happened to me. The fuse that blew is actually not under the steering wheel but under the hood in the upper right corner underneath a cover. The one that blew for me was the second one from the left. Just as a heads up, its a small strip under a cover that I would have never known was there unless I did some messing around.
 
  #11  
Old 06-11-2013, 05:07 AM
Banned
Join Date: Feb 2013
Location: right coast
Posts: 1,361
Good tip as "some people" have been saying the Fit GE doesn't have an underhood fuse box.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
oneder101
Fit DIY: Repair & Maintenance
5
06-15-2015 05:03 AM
fad3r
Fit DIY: Repair & Maintenance
19
01-27-2013 04:04 PM
Gabybeba
2nd Generation (GE 08-13)
0
08-09-2011 08:10 PM
TWGE08
2nd Gen GE8 Specific Fit Interior Modifications Sub-Forum
2
06-10-2009 07:54 PM
sLiVeRwOrM
General Fit Talk
4
05-13-2006 11:02 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: fuse box


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.