1st Generation (GD 01-08) The one that started it all! Generation specific talk and questions here!

Radio display flashing off with left turn signal!!!

  #1  
Old 02-28-2015, 09:24 PM
Illmatic07's Avatar
Member
5 Year Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2007
Location: Boise, Idaho
Posts: 983
Radio display flashing off with left turn signal!!!

Hey ladies and gents, I need some help. When I use my left turn signal with the headlights off, my radio display flashes off and on. I checked and I have no bulbs out or anything. When my marker lights and headlights are on the problem goes away. Anybody else experience this or have any thoughts? I do have a side marker bulb out on the right side that I keep meaning to replace, but the timing of that going out doesn't coincide with the timing of the display problem.
 
  #2  
Old 03-04-2015, 08:08 PM
Member
5 Year Member
Join Date: Sep 2010
Location: milwaukee, wi
Posts: 567
Wow, that's nuts. Here's what I would try:

1. See if both turn signals are working from the outside, with lights on and lights off. If they're not, or if only one side works, suspect a short / bad relay / etc.

2. If both working from the outside regardless of lights on/off, replace the marker bulb. Couldn't hurt, and it'll bring you up to safety standards anyway.

3. After that, I have no clue, other than your radio is getting some kind of bleedthrough/interference from the L blinker. Radio might be suspect. I think I still have my original 2008 factory head unit somewhere (I replaced mine with an aftermarket unit) if you need a replacement.
 
  #3  
Old 03-05-2015, 07:55 PM
Illmatic07's Avatar
Member
5 Year Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2007
Location: Boise, Idaho
Posts: 983
Originally Posted by bargainguy View Post
Wow, that's nuts. Here's what I would try:

1. See if both turn signals are working from the outside, with lights on and lights off. If they're not, or if only one side works, suspect a short / bad relay / etc.

2. If both working from the outside regardless of lights on/off, replace the marker bulb. Couldn't hurt, and it'll bring you up to safety standards anyway.

3. After that, I have no clue, other than your radio is getting some kind of bleedthrough/interference from the L blinker. Radio might be suspect. I think I still have my original 2008 factory head unit somewhere (I replaced mine with an aftermarket unit) if you need a replacement.
Thanks a lot man.
 
  #4  
Old 11-23-2015, 03:30 PM
New Member
5 Year Member
Join Date: Jul 2010
Location: Portland, OR
Posts: 17
Try wiggling the keys around when the car is running and see if it replicates the problem. I haven't yet had this occur with our Fit, but I had a Chevy that had a similar issue (turn on the wipers and the radio cuts out). Turned out the ignition switch had gone bad. Bad ignitions can have weird symptoms, like the one you describe. If while wiggling the key gently you have the same thing happen, my money would be on ignition.
 
  #5  
Old 11-23-2015, 05:19 PM
Member
Join Date: Oct 2015
Location: Portland Or
Posts: 1,367
My fit will turn the radio off for a second if i put pressure in the bottom of the steering column just below the ignition switch, i suspect a bad/loose connection in mine.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
nullxposur
3rd Generation (2015+)
1
12-04-2014 04:54 AM
graphixgurl
2nd Generation (GE 08-13)
4
02-04-2014 03:34 PM
erin
General Fit Talk
6
12-03-2012 03:20 PM
fittr9
General Fit Talk
2
01-13-2011 05:24 PM
benfal2001
General Fit Talk
6
05-11-2006 10:32 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Radio display flashing off with left turn signal!!!


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.