CarPlay not recognizing iPhone - Unofficial Honda FIT Forums

3rd Generation (2015+) Say hello to the newest member of the Fit family. 3rd Generation specific talk and questions here.

CarPlay not recognizing iPhone

Reply

 
 
 
  #1  
Old 05-17-2018, 02:15 PM
New Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2018
Location: LeClaire, Iowa
Posts: 7
CarPlay not recognizing iPhone

CarPlay worked well for a month but now does not recognize that my phone is plugged in.

Has any one expierienced this and, hopefully, found a solution?

Thank you
Josh
 
Reply With Quote
  #2  
Old 05-17-2018, 04:46 PM
Helios's Avatar
Member
Join Date: May 2018
Location: Columbus, OH
Posts: 203
I had this happen a month or so ago on my 2018 EX-L. Would not recognize my phone or my wife's phone.

What the internet told me to do:
1) Update to latest iOS
2) Try another APPLE CERTIFIED lightning cable
3) Disconnect negative battery terminal for >30s to reset head unit

After doing this it did not immediately fix the problem and I was prepared to call the dealer the next day.

Got in my car for work the next morning, plugged in, everything worked.

*SHRUG*
 
Reply With Quote
  #3  
Old 05-17-2018, 04:50 PM
New Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2018
Location: LeClaire, Iowa
Posts: 7
Thank you for the thoughtful response. I will follow the steps now.
 
Reply With Quote
  #4  
Old 05-17-2018, 05:57 PM
Member
5 Year Member
Join Date: Mar 2009
Location: Florida
Posts: 147
Turn phone off and then on.
 
Reply With Quote
  #5  
Old 05-20-2018, 09:51 AM
New Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2018
Location: LeClaire, Iowa
Posts: 7
Originally Posted by Helios View Post
I had this happen a month or so ago on my 2018 EX-L. Would not recognize my phone or my wife's phone.

What the internet told me to do:
1) Update to latest iOS
2) Try another APPLE CERTIFIED lightning cable
3) Disconnect negative battery terminal for >30s to reset head unit

After doing this it did not immediately fix the problem and I was prepared to call the dealer the next day.

Got in my car for work the next morning, plugged in, everything worked.

*SHRUG*
I updated and disconnected battery and reconnected it. Used the same cord as I tried multiple cords before and they are all in good condition.

It worked. I think the battery disconnection was the cure.

Recently I allowed bluetooth audio. I think that blocked the car seeing the CarPlay and after deleting it maybe the headhunt was stuck in that mode.

Nevertheless it is back in business.

Thank you.
 
Reply With Quote
  #6  
Old 05-20-2018, 01:17 PM
kenchan's Avatar
Official Fit Blogger of FitFreak
5 Year Member
iTrader: (4)
Join Date: Dec 2007
Location: OG Club
Posts: 19,846
as soon as u plug your iphone into the HU, the hard connection takes over. if your bt is blocking something, then your HU is not working properly.
 
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Waiz
2nd Generation GE8 Specific Fit I.C.E. Sub-Forum
23
05-17-2016 09:17 PM
phillyfit08
3rd Generation GK Specific Fit I.C.E. Sub-Forum
6
10-10-2015 09:20 PM
Coopdy
3rd Generation GK Specific Fit I.C.E. Sub-Forum
23
03-13-2015 09:17 PM
neteng101
3rd Generation (2015+)
9
06-23-2014 04:38 PM
SR45
3rd Generation (2015+)
5
03-24-2014 11:01 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: CarPlay not recognizing iPhone


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.