2nd Gen GE8 Specific Fit Engine Modifications, Motor Swaps, ECU Tuning Sub-Forum Threads discussing engine mods/swaps/tuning for the 2nd generation GE8 Honda Fit.

Not-so-pointless Airbox Mod DIY

  #21  
Old 12-25-2011, 10:49 PM
New Member
Join Date: Dec 2011
Location: Tx
Posts: 10
Just wondering, what size are the openings on the air box and throttle body?
 
  #22  
Old 12-30-2011, 09:19 PM
Member
5 Year Member
iTrader: (1)
Join Date: Dec 2011
Location: San Diego, CA
Posts: 1,035
So this is for the GE only huh? I'd like to try something on my GD now.
 
  #23  
Old 04-20-2012, 02:28 PM
New Member
Join Date: Apr 2012
Location: Chicago, Illinois
Posts: 9
Name:  2012-04-19152616.jpg
Views: 454
Size:  92.9 KB
Name:  2012-04-19152628.jpg
Views: 421
Size:  111.2 KB
Name:  2012-04-19153014.jpg
Views: 371
Size:  52.9 KB
Name:  2012-04-19153201.jpg
Views: 388
Size:  50.7 KB
Name:  2012-04-19152756.jpg
Views: 379
Size:  104.4 KB
Name:  2012-04-19152539.jpg
Views: 375
Size:  64.3 KB
Name:  2012-04-19153429.jpg
Views: 371
Size:  84.0 KB
Name:  2012-04-19153616.jpg
Views: 385
Size:  103.8 KB
Name:  2012-04-19152559.jpg
Views: 373
Size:  112.7 KB
Name:  2012-04-19153745.jpg
Views: 375
Size:  122.4 KB
Name:  2012-04-19153835.jpg
Views: 369
Size:  60.1 KB
Name:  2012-04-19152523.jpg
Views: 375
Size:  81.0 KB
Name:  2012-04-19153650.jpg
Views: 367
Size:  77.4 KB
Name:  2012-04-19153848.jpg
Views: 377
Size:  74.7 KB
Name:  2012-04-19154120.jpg
Views: 375
Size:  83.0 KBName:  2012-04-19154120.jpg
Views: 375
Size:  83.0 KB
step by step with pics...........
 
Attached Images
File Type: jpg
2012-04-19154120.jpg (83.0 KB, 28 views)
  #24  
Old 04-20-2012, 03:48 PM
Wanderer.'s Avatar
Member
iTrader: (1)
Join Date: Jun 2011
Location: Hayward, CA
Posts: 4,364
Kinda curious about doing this, I just may for the sound.

Is that box bracketed to anything or is it just flopping around?
 
  #25  
Old 04-20-2012, 04:11 PM
New Member
Join Date: Apr 2012
Location: Chicago, Illinois
Posts: 9
Look at the pics.......... you can clearly see i kept all the mounts........ this isnt my first rodeo........
 
  #26  
Old 04-20-2012, 04:42 PM
Wanderer.'s Avatar
Member
iTrader: (1)
Join Date: Jun 2011
Location: Hayward, CA
Posts: 4,364
Originally Posted by inURpantz11 View Post
Look at the pics.......... you can clearly see i kept all the mounts........ this isnt my first rodeo........
Sorry, i'm not intimately aware of where the mounts are on the airbox and couldn't tell. Glad to hear you can keep stock bracketing, i'll probably do this then.

Thanks for the pics.
 
  #27  
Old 04-20-2012, 04:57 PM
New Member
Join Date: Apr 2012
Location: Chicago, Illinois
Posts: 9
In picture 2 you can see the location of the mounts and also in picture 5...... when you bolt the mounts back in the box will move around, however when the lid is clipped on and attached to the coupler it is very stable and wont move......
 
  #28  
Old 04-20-2012, 05:02 PM
Wanderer.'s Avatar
Member
iTrader: (1)
Join Date: Jun 2011
Location: Hayward, CA
Posts: 4,364
Originally Posted by inURpantz11 View Post
In picture 2 you can see the location of the mounts and also in picture 5...... when you bolt the mounts back in the box will move around, however when the lid is clipped on and attached to the coupler it is very stable and wont move......
Oh I see now, perfect, I didn't know that bracket on the left went all the way up like that so I didn't notice. Thanks for pointing it out.
 
  #29  
Old 04-20-2012, 06:03 PM
New Member
Join Date: Dec 2011
Location: Tx
Posts: 10
I did the same thing other than not running the hose into the coupler and cutting out the entire bottom of the box.
 
  #30  
Old 03-02-2015, 09:20 AM
Member
Join Date: Feb 2015
Location: Mississauga
Posts: 70
Apologies for raising the dead, but what size elbow and couplers are needed to do this?

AC
 
  #31  
Old 03-03-2015, 07:25 AM
Member
Join Date: Feb 2015
Location: Mississauga
Posts: 70
The outlets are 2.5in for those wishing to do this.

AC
 
  #32  
Old 05-11-2015, 01:13 AM
Irish's Avatar
Member
Join Date: May 2015
Location: Dallas, Texas
Posts: 20
Originally Posted by inURpantz11 View Post
In picture 2 you can see the location of the mounts and also in picture 5...... when you bolt the mounts back in the box will move around, however when the lid is clipped on and attached to the coupler it is very stable and wont move......
Hey I like this idea and am planning on doing this for a temporary mod until I can get something else put together and was just wondering if you had any issues with water getting into the box set up like that, also where can I find that 90 silicone connector for the throttle body.
 

Last edited by Irish; 05-11-2015 at 01:19 AM.

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.