3rd Generation (2015+) Say hello to the newest member of the Fit family. 3rd Generation specific talk and questions here.

Help!! Gk5 4 light sensors went on!!

  #1  
Old 05-20-2016, 11:46 PM
Exgk5's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2014
Location: Los Angeles California US
Posts: 81
Exclamation Help!! Gk5 4 light sensors went on!!

Hi guys!!

I need your help.
I have 2015 Honda Fit EX.
Im driving on the freeway like the normal cruise, when all of a sudden the car started to jolt, and right after that 4 lights went on the dash.

TPMS - blinking
Check Engine light
EPS (Electric Power Steering)
VSA (Vehicle Stability Assist)

I pulled to the shoulder, turned off the car for 10 or so minutes. Then i started it again, after that i tried driving it again, but its start to jolt again and i can't continue in the fear of breaking some more.

Now when i start the car, the smell is different and you know theres something wrong.

What do you think is the problem?

Checked all fuse, all good.
Battery is checked, all good.
All tires are checked, all good.
Fuel cap checked, all good.
Restarted the car, still shows the light on.

Please help!! Not sure what is happening.

Thanks in advance!!
 
Attached Thumbnails Help!! Gk5 4 light sensors went on!!-image.jpeg  
  #2  
Old 05-21-2016, 12:53 AM
bach's Avatar
Member
Join Date: Jan 2015
Location: metro chicago
Posts: 536
There a few threads in this forum about dash icons lighting up like yours, but I don't remember anything about the jolting. Can you somehow get the CEL code?
 
  #3  
Old 05-21-2016, 01:55 AM
Member
Join Date: Sep 2015
Location: Digging in your fridge
Posts: 1,123
One check engine light problem causes a bunch of other systems to set related fault codes and be disabled. Figure out the CEL first.

Warranty? Drag it to your dealership.
Did you get the ignition coil recall done (if it applies to your car)?
Any other recalls?

Check here: www.recalls.honda.com
 
  #4  
Old 05-21-2016, 07:09 PM
Exgk5's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2014
Location: Los Angeles California US
Posts: 81
Originally Posted by bach View Post
There a few threads in this forum about dash icons lighting up like yours, but I don't remember anything about the jolting. Can you somehow get the CEL code?

Can you tell me how to get the CEL code?
I'm a first time owner and not sure about a lot of things, since lack of experience.
Thanks for responding
 
  #5  
Old 05-21-2016, 07:10 PM
Exgk5's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2014
Location: Los Angeles California US
Posts: 81
Originally Posted by ezone View Post
One check engine light problem causes a bunch of other systems to set related fault codes and be disabled. Figure out the CEL first.

Warranty? Drag it to your dealership.
Did you get the ignition coil recall done (if it applies to your car)?
Any other recalls?

Check here: www.recalls.honda.com


I did all the recall, but i don't know if theres any about the ignition.

Thanks for the link!
 
  #6  
Old 05-21-2016, 07:13 PM
Member
Join Date: Sep 2015
Location: Digging in your fridge
Posts: 1,123
Originally Posted by Exgk5 View Post
Can you tell me how to get the CEL code?
I'm a first time owner and not sure about a lot of things, since lack of experience.
Thanks for responding
Car is under warranty, go directly to your Honda dealer service department
 
  #7  
Old 05-21-2016, 09:34 PM
Member
Join Date: Aug 2015
Location: Michigan
Posts: 86
To get cel code you need a code scanner.
 
  #8  
Old 05-22-2016, 02:00 PM
Exgk5's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2014
Location: Los Angeles California US
Posts: 81
Originally Posted by BrucesFit View Post
To get cel code you need a code scanner.

Code is 20
 
  #9  
Old 05-23-2016, 11:43 AM
Member
Join Date: Aug 2015
Location: Michigan
Posts: 86
Google came up with electrical load detector. (Eld) probably that fuse gone bad.
 
  #10  
Old 05-23-2016, 04:39 PM
Member
Join Date: Sep 2015
Location: Digging in your fridge
Posts: 1,123
Originally Posted by Exgk5 View Post
Code is 20
Which system would that code have come from?

If it is supposed to be an engine or transmission code, please use the standard OBD2 format of 'Pxxxx'
 
  #11  
Old 07-11-2018, 10:46 PM
New Member
Join Date: Oct 2017
Location: Southern California
Posts: 6
Sorry to bump an old thread, but this just happened with my Fit. Did you ever find out what the issue was?
 
  #12  
Old 07-12-2018, 02:29 AM
Exgk5's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2014
Location: Los Angeles California US
Posts: 81
Originally Posted by RKM. View Post
Sorry to bump an old thread, but this just happened with my Fit. Did you ever find out what the issue was?
No worries!
luckily iím still under warranty then so i took it to the dealer shop and they said the water pump broke. Replaced that and all is good after that.

Sorry about your car. I hope it get fixed soon.
 
  #13  
Old 07-13-2018, 10:37 AM
New Member
Join Date: Oct 2017
Location: Southern California
Posts: 6
Appreciate your reply! A little update on my Fit: Took it to the dealer yesterday and had the fuel injectors replaced and all coils. Fuel injectors were under warranty, but the coils were not. The car is running well at the moment.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
t_rave6
3rd Generation GK Specific DIY: Repair & Maintenance Sub-Forum
4
01-23-2019 01:18 PM
live4ward
2nd Generation (GE 08-13)
6
01-09-2018 05:25 PM
Santiad
2nd Generation (GE 08-13)
26
03-26-2012 10:43 AM
patm95
2nd Generation (GE 08-13)
7
08-25-2011 01:50 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Help!! Gk5 4 light sensors went on!!


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.