Back up camera broke (tabs) - Unofficial Honda FIT Forums

3rd Generation (2015+) Say hello to the newest member of the Fit family. 3rd Generation specific talk and questions here.

Back up camera broke (tabs)

Reply

 
 
 
  #1  
Old 09-15-2018, 06:32 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2015
Location: Spokane, WA
Posts: 111
Back up camera broke (tabs)

I was washing the car today and I noticed my backup camera was loose. I took off the silver trim to examine it and it appears the little plastic tabs holding it in place are broken. Perhaps from washing it?

I am tempted to use a heavy duty trim adhesive but I also wondered if this has happened to anyone else?
 
Reply With Quote
  #2  
Old 09-15-2018, 08:09 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2015
Location: Spokane, WA
Posts: 111
I repaired it and I think it will be pretty strong. Only time will tell. I had some 3m molding tape that I cut to fit after removing the foam on the camera. I had to use two layers to get the depth correct. I also used a hairdryer to get a good adherence. I used a very small amount of silicone adhesive around the perimeter to seal off any unwanted moisture intrusion.

Just to be clear I took off the inside panel of the hatch and removed the camera from the car to clean it and fit the tape.

It feel pretty solid. I will update this as everyone can see if the repair worked. I hated spending $150 when the camera worked fine.
 

Last edited by stephenmarklay; 09-22-2018 at 11:12 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-15-2018, 08:29 PM
Member
iTrader: (1)
Join Date: Jul 2015
Location: NOVAnistan
Posts: 2,008
I wonder how the tabs broke? I've used the car washes where they use pressure washer and my camera is fine. Hopefully your fix will hold up.
 
Reply With Quote
  #4  
Old 09-15-2018, 09:30 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2015
Location: Spokane, WA
Posts: 111
Originally Posted by 2Rismo2 View Post
I wonder how the tabs broke? I've used the car washes where they use pressure washer and my camera is fine. Hopefully your fix will hold up.
I am betting I touched it with my buffer last time I polished the car. I just can’t see how it would have broke otherwise.

The 3M tape is super strong and I am betting it will be there until someone removes it. I have heard of people using it to mount spoilers etc.

Also, the way the tabs work on the camera is such that the right (passenger side) slides onto the sheet metal holding it in place. Mine was fine on that side. The left (driver side) has a friction fit tab that likely has a bit of spring or flex to hold it tight. That part broke on mine. In my opinion it is a bit of a, pass the buck, oversight to manufacture the camera into the mount with tabs such as they are.

So one side of mine is normal and everything has tape so I have a good feeling about it all.
 

Last edited by stephenmarklay; 09-15-2018 at 09:34 PM.
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
ncoflin
3rd Generation (2015+)
1
11-08-2016 08:13 AM
casandreas
1st Generation (GD 01-08)
1
06-28-2013 02:25 AM
JohnnyAction
Fit Exterior Modifications & JDM Styling
0
03-14-2012 11:35 PM
pwnstar
Fit Interior & Exterior Illumination
5
08-29-2008 12:52 PM


Thread Tools
Search this Thread